Història

L’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret va ser fundat l’any 1965 gràcies als joves voluntaris de la parròquia de Pare Claret del barri de l’Eixample de Girona. El primer local del qual vam gaudir per reunir-nos estava situat al costat del convent de les monges i en aquell moment- i gràcies a l’enrome participació- va ser quan vam constiutir-nos com una entitat d’educació en el lleure coneguda i respectada a la ciutat. No obstant, l’any 1999 vam haver de canviar de local en diverses ocasions, la qual cosa va provocar que no ens acabéssim d’arrelar totalment en una zona.

Finalment, l’any 2001, l’Agrupament ens vam instal·lar a la casa de pagès Ca l’Aurora, del barri de Pedret, de la qual l’any 2013 vam haver de marxar -provisionalment- en un local cedit per l’Ajuntament al barri de Pont Major perquè se’n fessin obres de millora. Tot i així, les remodelacions es van allargar més del previst i no ha estat fins aquest 2015 que hem pogut tornar a Ca l’Aurora.

Actualment, l’Agrupament conserva molts joves de la zona on s’ha fundat el cau però també acull molts joves vinguts de municipis propers a Girona.

Durant molts anys l’Agrupament Pare Claret també ens vam ocupar de recueprar i mantenir el refugi de Santa Maria de Finestres, situat a la Vall del Llémena, a la Garrotxa. Més tard, també vam tenir cura de la Rectoria de Santa Maria de Bianya, a la Vall de Bianya.

Els colors del nostre foulard són el blau i el groc. El blau representa els quatre rius de la ciutat de Girona i el groc el reflex del sol en ells.